(Video) Menggigil Ketika Minum, Pak Cik Tekan Loceng Rumah Penghuni Taman Perumahan Terdesak Minta Air Sejuk Buat Ramai Seb4k

Seorang pak cik yang berpakaian pekerja pembersihan dengan wajahnya yang sayµ tiba-tiba menekan loceng rumah seorang penghuni taman perumahan untuk meminta air.

Mungkin kerana terlalu dahaga atau sedang dalam ‘hyp0glycemia’, pak cik ini terdes4k dan secara rawak meminta air daripada salah seorang penghuni taman perumahan.

“Dalam kesµsahan kita, ada yang lebih sµsah, bagi apa yang termampu je, sµmpah nak keluar air mata,” Itulah yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikT0k, Muhd Shahirdin@shahirdin_sh62motorsport dalam videonya.

Ramai yang melihat video itu rasa kasihan melihat pak cik memegang jag berisi air sejuk dan mengisinya dalam mug sambil tangannya menggigil-gigil, ketika ia dihulurkan kepadanya.

@shahirdin_sh62motorsport

YA ALLAH DALAM KESUSAHAN KITA , ADA LEBIH SUSAH , AKU BAGI APA YANG AKU MAMPU JE SUMPAH AKU NAK KELUAR AIR MATA 🥹🥹🥹 #KONTRATOR #MALAYSIATIKTOK #kuasatiktokviral

♬ Ya Allah – Wali

Video TikT0k berdurasi 40 saat itu telah tµlar dengan lebih 2.1 juta tontonan dan ramai yang memberi komen pak cik ini menggigil semasa tuang air itu sebab dia tengah ‘hypoglycemia’ atau kekµrangan gula dalam badan.

“Kasihan pak cik ini, mungkin disebabkan hyp0glycemia sebab badan dia menggigil. Kalau macam ini kena bagi air manis untuk stabilkan gula dalam dar4h..”

“Sama ada pak cik ini terlalu lapar, haus atau dia hyp0glycemia kµrang gula. Dia kerja berat banyak guna tenaga, semoga dipermudahkan urusan cari rezeki.”

“Tak dapat bayangkan kalau benda ini jadi kepada ayah kita sendiri, semoga dipermudahkan segala urusan pak cik itu.”

“Inilah peng0rbanan seorang insan bernama ayah yang dia sorokkan daripada isteri dan anak-anak, semoga pak cik ini terus kuat..”

Pak cik berusia dalam lingkungan 50-an berkenaan dipercayai bekerja untuk sebuah syarikat pembersihan yang ditugaskan di kawasan perumahan sekitar Ampang, Selangor.

Sumber TikT0k @shahirdin_sh62motorsport

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Pihak Nasihat Ustaz tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Dihárámkan ‘copy’ tanpa meletakkan kredit.