Ganjaran Syurga Untuk Isteri Kalau Suami Redha

Perkahwinan itu merupakan penyatuan dua jiwa. Bila sudah bergelar isteri, seharusnya seorang wanita itu taat kepada suami. Syariat Islam telah mengatur hak seorang suami itu terhadap isterinya dengan cara mentaatinya selama ia tidak keluar dari syariat dan hukum Allah. Mari kita ikuti perkongsian seperti di bawah ini. Semoga bermanfaat untuk semua. ganjaran syurga untuk isteri

Perkongsian dari saudara Muhammad Ahmad ini mungkin boleh dijadikan renungan buat semua wanita yang bergelar isteri di luar sana. Jika isteri menjaga setiap perkara yang dinyatakan ini dan suami redha terhadapnya, maka janji Allah pilihlah mana-mana pintu syurga yang isteri mahukan. Bertuahnya wahai wanita.

2 hari ini isteri saya selalu cakap. Awak, saya risau dan takut bila dengar hadith fitnah akhir zaman ramai wanita akan ikut dajjal dan Nabi Muhammad s.a.w lihat ramai wanita dalam ner4ka. Antara d0sa besar wanita adalah tidak taat suami. A1bkan suami. Saya diam lama.

Dalam kereta saya pegang tangan isteri. Saya sayang awak kerana Allah. saya sentiasa maafkan awak, saya redha awak. saya banyak kurang sebagai seorang suami, banyak susahkan awak. Awak baik sangat jaga saya. Banyak perkara lagi saya tidak tunai tanggungjawab sebagai seorang suami.

Saya pesan kat isteri dan ini mungkin semua pembaca boleh cakna. Jagalah solat awal waktu, lagi 5 minit nak masuk waktu kena bersiap. Habis azan terus solat. Jaga aurat. Nak jemur baju diluar rumah pun kena tutup aurat. Banyakkan sedekah, jaga kebersihan diri, jangan tinggal tahajjud dan dhuha.

Jika awak buat semua ini dan suami redha terhadap awak. Allah janji pilihlah pintu syurga mana yang awak mahu. Senangkan isteri nak masuk syurga. Jawab saya kat isteri. Tuan puan, Berkasih sayanglah kerana Allah s.w.t. Carilah redha Allah dalam hubungan suami isteri.

Berusahalah untuk jadi suami isteri yang lebih baik dari semalam. Bahagia itu mahal, apa guna jika sebuah perkahwinan itu buatkan kita tidak bahagia. ganjaran syurga untuk isteri

Para suami didiklah isteri kearah agama yang sempurna. Berlemah lembutlah terhadap mereka. Jagalah perasaan mereka. Hargailah mereka. Moga Allah beri bahagia kepada kita semua dalam keredhaannya. Moga Allah mudahkan perjalanan kita untuk menuju ke syurga.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *