Fahami Tanda Anda Didekati Saka Dari Keturunan

Info Menafaat : Fahami Tanda Anda Didekati Saka Dari Keturunan, Ini Penjelasannya | Ini Punca Jin Menyukai Anda – Sama seperti manusia,

Jin juga adalah makhluk Allah yang juga hampir sama dengan manusia meskipun berada di alam yang berbeza. Syaikhul Islam Ibnu Taimiyah dalam “An-Nubuwat” hal.399 mengatakan:

“Jin terkadang jatuh cinta kepada manusia sebagaimana manusia jatuh cinta pada manusia lain, dan sebagaimana seorang lelaki mencintai wanita, dan wanita mencintai lelaki.

Mereka juga merasakan cemburu dan ia kan menyokong kecemburuannya itu dengan segala sesuatu yg dapat ia lakukan.

Dan jika yang ia cintai bersama-sama dengan lelaki atau wanita yang lain, maka kadang-kadang ia menghukumnya dengan membunuh-nya atau dengan cara yang lain.

Berikut adalah tanda-tanda orang yang di cintai jin antara lain:

Beberapa lebam-lebam timbul pada tubuh kita sering bermimpi basah dan mimpi bertemu dengan orang yang tidak kita kenal sering melihat diri ke depan cermin dan bercakap sendiri.

Kadang-kadang membuka aurat sendiri di hadapan cermin sering menyendiri dan jarang bergaul dengan orang lain kesulitan dalam mencari pasangan dan rasa sayang dengan pasangan akan hilang,

Merasakan rasa sakit dan pusing di bahagian kepala di waktu petang seperti waktu solat asar, bermimpi mempunyai anak dengan orang lain dan sering merasa selalu diikuti orang ataupun sering melihat bayang bayang aneh.

Suka melamun dan berkhayal membayangkan hal-hal romantis. Sering merasa gembira, sedih, sayu, atau rindu, pada seseorang yang anda sendiri tak tahu pada siapa.

Apabila tanda-tanda di atas anda alami maka segeralah merubah kebiasaan anda. Nah berikut ini adalah cara agar jin tidak boleh mengganggu kita:

1. Seringlah berdoa dan meminta perlindungan kepada Allah swt. agar terhindar dari gangguan jin.
2. Jangan biasakan dan sering bercermin.
3. Selalu jaga aurat anda terutama jika anda berada di luar rumah.
4. Bacalah doa sebelum dan sesudah masuk bilik mandi.
5. Bacalah doa sebelum tidur untuk mengelakkan gangguan jin di saat kita terlelap.
6. Seringlah bergaul dengan banyak orang atau dengan rakan-rakan dan keluarga anda.

Lalu apa sajakah yang menyebabkan jin mencintai manusia.? Hal-hal Yang Menyebabkan Jin Menyukai Manusia Di Antara Lain Adalah:
1. Kurang Berzikir dan Bertasbih.
2. Tidak Membaca Doa Ketika Masuk Bilik Mandi.
3. Terlalu Sering Menyendiri.
4. Tidak Menjaga Aurat.

Jangan Lupa untuk slalu berdoa dan meminta perlindungan kepada Allah. Semoga Allah melindungi kita dan keluarga kita dari kejahatan dan kezaliman makhluk-makhlukNya.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *