5 Amalan Pembuka Pintu Rezeki Kepada Keluarga

Kongsikan 5 Amalan Pembuka Pintu Rezeki Kepada Keluarga dan Sahabat Anda | Amalan Pengundang Rezeki. – Rezeki itu sudah diatur oleh Yang Maha Pemberi Rezeki. Allah SWT sudah memberi garansi rezki kepada siapa pun hamba-Nya yang dikehendaki-Nya.

5 Amalan Pengundang Rezeki Lebih Banyak

Kalau hidup kita susah, tidak lakukan maksiat, tidak suka rezeki haram, yang wajib kita tunaikan, yang sunnah kita laksanakan,

Insya Allah jalan rezeki itu sentiasa ada walaupun rezeki itu akan menghampiri kita, tidak perlu dikejar sampai larut malam. Hanya ada tajuk. Yang penting adalah syarat-syarat yang dipenuhi.

Contoh: “Anda ini rajin solat wajib, rajin solat malam, pagi-pagi rajin baca Al Quran, lanjut solat dhuha. Tiba-tiba anda menerima telefon dari seseorang yang sebelum ini pun anda tidak kenal. Seseorang itu menelefon anda dan menawarkan projek bernilai 200 juta rupiah. .. ”

Ini bukan satu kehendak. Ini bukan khayalan. Inilah dia. itulah kisah salah seorang kawan saya.

Sesungguhnya, Allah SWT menjamin peruntukan kepada sesiapa hamba-Nya. Allah SWT bertanggungjawab sepenuhnya untuk hidup anda. Tuhan juga bertanggungjawab untuk rezeki anda. Walau bagaimanapun, kepada siapa jaminan disediakan?

Sebagai contoh, anda membeli telefon bimbit, membeli alat. Pelayan kedai menyampaikan: “segelnya jangan sampai rosak ya. Kalau segelnya rosak atau dibuka, kita gak tanggung jawab.

Jaminan tidak berlaku” Kemudian, sesampainya di rumah, secara tidak sengaja alat tersebut jatuh dan segelnya terbuka, rosak. Anda datang ke kedai dan meminta jaminan. Saya tidak boleh. Walaupun insiden itu tidak disengajakan.

Jadi, walaupun dengan kekayaan anda. Kalau Jaminan yang Allah berikan ternyata ‘dirosakkan’ dengan hal-hal yang tidak disukai Allah, maka Allah tidak akan bertanggungjawab terhadap rezeki saudara bahkan kehidupan saudara.

Jadi, bagi mereka yang mahukan perubahan kehidupan yang lebih baik dari sekarang, mari dibersihkan. Kami memperbaiki dan kita memenuhi kewajipan kita kepada Allah SWT. Lupakan masa lalu anda. Lupakan masa lalu. Minta belas kasihan, sebanyak mungkin.

Berikut adalah beberapa amalan dhikr dan sunnah yang boleh mengundang lebih banyak rezeki. Sudah tentu kekayaan di sini bukan hanya wang.

Boleh saja berupa kesihatan, yang tadinya sakit jadi gak punya penyakit, yang tadinya punya hutang jadi gak punya hutang, yang tadinya gak punya rumah jadi punya rumah,

Yang tadinya tidak boleh baca Al Quran jadi pandai, yang tadinya belum punya jodoh jadi punya jodoh, dan sebagainya.

Yaa Fattah, Yaa Rozzaq. zikir ini dibaca doa ba’da lima kali 3 kali, 7 kali, 11 kali, 33 kali atau 111 kali. Bergantung kepada keperluan.

Sekiranya anda ingin menambahkan lebih banyak wang, maka bacalah terlalu banyak. Tidak ada yang suci dengan nombor ini. Apa yang jelas, semakin kita menunjukkan kesungguhan kita kepada Allah SWT.

Membaca Surah Al Waqiah.
Bacalah selepas doa Asr dan doa tengah malam. Hanya 1 kali, baca ayat Al-Quran yang lain. Selepas itu, berdoalah mengikut niat dan hasrat kami.

Solat Tahajjud.
Sekiranya anda tidak biasa, bermula dari 20 minit sebelum Subuh. Doa Tahajjud mempunyai banyak faedah. Tahajjud = Ketahui Sebelum Anda Menyedari. Sebagai tambahan kepada sembahyang, Tahajjud Doa dapat meningkatkan kesihatan dan kesegaran.

Bersedekah.
Doa tahajjud pasangannya adalah sedekah. Inilah amalan yang saya sukai. Terdapat banyak ayat yang menerangkan nasihat sedekah. Lidah tidak membelanjakan harta, tetapi menambahkan kekayaan.

Lafaz juga boleh mengikis hati kita terhadap cinta dunia. Selalunya sedekah, lebih sering dan banyak balasan. Sekiranya ia berat, mulakan pertama dari yang terkecil. Lelinciran tidak perlu ikhlas.

Keikhlasan itu memerlukan proses. Semakin sering anda memberi amal, secara beransur-ansur rasa keikhlasan akan berkembang dengan sendirinya.

Solat Dhuha.
Doa Dhuha boleh dilakukan bermula pukul lapan pagi hingga pukul sebelas petang. Mulailah pagi dengan dhuha, Insyaallah, Allah akan memberikan rezekimu.

Solat Dhuha boleh dilakukan dari 2 rakaat hingga 12 rakaat. Tidak ada lagi. Jangan lupa menemani manik dan doa doanya, kemudian berdoa.

Mereka adalah lima amalan yang boleh mengundang rezeki yang lebih kerap. Jangan lupa, selain minta rezeki kepada Allah, berdoa juga untuk kehidupan akhirat seperti: minta ditutup pintu neraka, mina dibukakan pintu syurga,

Minta keampunan Allah SWT, minta ampunan untuk kedua orang tua kita, minta meninggal dunia dalam keadaan husnul khotimah, dan sebagainya.

Akhirnya, terdapat tiga peruntukan.

–Terdapat rezeki yang dicari.
-Ada kekayaan yang diambil.
-Terdapat nasib yang tidak dijangka.

Hasil yang dicari adalah peruntukan yang kita tidak tahu di mana dan kapan peruntukan boleh diperolehi. Pendapatan yang diperoleh adalah hasil yang ditetapkan dan kita mesti mencapainya melalui usaha.

Hasil yang dicari adalah kekayaan yang kita tidak tahu dimana dan bila peruntukan boleh diperolehi. Pendapatan yang diperoleh adalah hasil yang ditetapkan dan kita mesti mencapainya melalui usaha.

Nasib tak terduga, inilah yang saya suka. Nasib yang tidak dijangka adalah peruntukan yang hanya Tuhan tahu dan yang akan diberikan kepada hamba yang bertakwa.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *