Tiga Panggilan Dari ALLAH SWT

Tiga Panggilan Dari ALLAH SWT … Share Kepada Semua Supaya Terhindar Dari KELALAIAN!!! | Seumur hidup kita ALLAH panggil kita 3 kali ja, tak banyak tak bebankan kita pun walaupun ALLAH ialah pencipta kita,namun kita tetap lupa dekat ALLAH. Tunjuk artikel ni dekat orang terdekat kita yang makin lalai supaya mereka sedar semula ????

ALLAH MEMANGGIL KITA HANYA 3 KALI SAHAJA SEUMUR HIDUP

1) ‘Panggilan pertama adalah Azan..’Itu adalah panggilan Allah yang pertama. Panggilan ini sangat jelas terdengar di telinga kita, sangat kuat terdengar. Ketika kita solat, sesungguhnya kita menjawab panggilan Allah. Tetapi Allah masih fleksibel, Dia tidak ‘cepat marah’ akan sikap kita.

Kadang kita terlambat, bahkan tidak solat sama sekali kerana malas. Allah tidak marah seketika. Dia masih memberikan rahmat Nya, masih memberikan kebahagiaan bagi umat Nya, baik umat Nya itu menjawab panggilan Azan-Nya atau tidak. Allah hanya akan membalas umat Nya ketika hari Kiamat nanti’.

2) Panggilan yang kedua adalah Panggilan Umrah / Haji, Panggilan ini bersifat halus. Allah memanggil hamba-hambaNya dengan panggilan yang halus dan sifatnya ‘bergiliran’ . Hamba yang satu mendapatkan kesempatan yang berbeza dengan hamba yang lain. Jalan nya bermacam-macam.

Ketika kita mengambil niat Haji / Umrah, berpakaian Ihram dan melafazkan ‘Labaik Allahuma Labaik/ Umrotan’, sesungguhnya kita pada masa itu menjawab panggilan Allah yang kedua.

Saat itu kita merasa bahagia, kerana panggilan Allah sudah kita jawab, meskipun panggilan itu halus sekali. Allah berkata, laksanakan Haji / Umrah bagi yang mampu’.

3) ‘Dan panggilan ke-3 adalah KEMATIAN. Panggilan yang kita jawab dengan amal kita. Pada kebanyakan kes, Allah tidak memberikan tanda tanda secara langsung, dan kita tidak mampu menjawab dengan lisan dan gerakan. Kita hanya menjawabnya dengan amal soleh. Kerana itu , manfaatkan waktumu sebaik-baiknya. ..

Jawablah 3 panggilan Allah dengan hatimu dan sikap yang Husnul Khotimah…. …….Insya Allah Syurga adalah balasannya.. …’ Dari sahabat untuk sahabat,dipersilakan share jika bermanfaat untuk anda semua.