[VIDEO] Wanita Ini Kesal Pesan Lala Masak Merah Melalui F00dpanda, Terkejµt Bila Pesan Lain, Lain Yang Dapat

Dalam kesibµkan kerja dan kesuntµkan waktu sehari-hari, aplikasi penghantaran makanan seperti Foodpanda memang diperlukan orang ramai untuk memudahkan urusan. Ia boleh dipesan di mana jua pada bila-bila masa.

Jika teringin makan sesuatu sekalipun, hanya tinggal memesan menu yang diidamkan dan membeli menerusinya. Tetapi tidak dinafikan, dalam pada kesenangan itu, mungkin akan berlaku masalah yang tidak dapat dielakkan kerana ianya merupakan aplikasi atas talian.

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @fieyzaa_96 yang merupakan pelanggan F00dpanda kes4l apabila dia mendapat gantian makanan yang berbeza daripada apa yang dipesannya. Dia telah memesan lala masak merah dengan harga RM6.50 tetapi telah digantikan sebahagiannya dengan gulai lemak pucuk ubi.

Menerusi video yang dikongsikan, peniaga restoran itu menzahirkan rasa maaf melalui tulisan kertas kerana lala masak merah yang dipesan olehnya hanya tinggal sedikit sahaja.

Jadi, dia menambahkan selebihnya dengan gulai lemak pucuk ubi untuk menggantikan lebihan lala masak merah yang hanya mampu diberi dalam kuantiti yang sedikit.

“Salam, harap maaf lala masak merah tinggal sikit. Saya tambahkan gulai lemak pucuk ubi ya. Thank you,” tulisnya tanda maaf untuk mengganti lebihan lauk berkenaan.

Tetapi, menurut pelanggan terbabit, pucuk yang digantikan itu tidak berapa sedap dan hanya terdapat daun di dalam kuah berkenaan, bµkannya pucuk seperti yang dinyatakan.

“Takde sayur lain ke nak bagi” tulisnya untuk keterangan video gambar terbabit.

Meninjau reaksi netizen di dalam ruangan komen, ada yang bersependapat dengannya dan menyatakan lauk yang diganti tidak sama nilainya dengan lauk yang dipesan.

Mengambil salah satu komen pengguna TikT0k yang bernama @Leeya, dia berkata, harga yang pelanggan berkenaan dapat tidak setanding dengan jenis lauk yang diganti berkenaan.

“Harga lala tak setanding gulai lemak pucuk ubi. Bagi la ayam seketul ke apa. Alahai naya je eh,” tulisnya sedemikian rupa sebagai reaksi kepada hantaran video TikT0k terbabit.

Selain itu, seorang netizen lain @zyzy juga berpandangan sama tentang isu tersebut.

“Exactly, itu yang dalam fikiran saya. Lala? Ganti dengan sayur? No way.. ken is kennot brain,” tulisnya.

“Tak Sesuai Dengan Harga”

Rasanya dalam hal ini, untuk berlaku hal sedemikian rupa, restoran berkenaan bolehlah menelefon nombor pelanggan untuk bertanyakan dia mahu tukar dengan masakan apa terlebih dahulu mengikut lauk bersesuaian dengan harga.

@fiyzaa_96

Takde sayur lain ke nak bagi🥴

♬ Che La Luna – Louis Prima

Mungkin juga peniaga terbabit lupa untuk menutup menu berkenaan di aplikasi F00dpanda kerana orang ramai atau pekerja yang sedikit. Tetapi, kisah ini boleh dijadikan peringatan untuk lebih beringat-ingat demi menjaga kepuasan hati semua.

Sumber TikTok fieyzaa_96

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Pihak Nasihat Ustaz tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Dihárámkan ‘copy’ tanpa meletakkan kredit.