Subhanallah! Bayi Pramatang ‘lahir’ Dari Rahim Ibu Yang Maµt Dihemp4p Lori Dalam Kem4langan

Bayi ajaib! Ya itu yang boleh dikatakan kepada seorang bayi perempuan yang dilahirkan ibunya ketika naz4k dalam satu kemal4ngan.

Kejadian yang berlaku di Uttar Pradesh, India itu melibatkan seorang wanita berusia 26 tahun meningg4l dunia kerana dihemp4p sebuah lori.

Menerusi laporan Daily Star, kelahiran bayi terbabit dianggap sebagai satu keajaiban selepas dia dikatakan ‘terkeluar’ dari rahim ibunya ketika kemal4ngan nger1 itu berlaku.

Meskipun dilahirkan pramatang, namun doktor mengesahkan bayi berkenaan berada dalam keadaan sihat dan hanya memerlukan rawatan neonatal.

Menurut pihak polis di Narkhi, kemal4ngan maµt itu melibatkan seorang wanita yang pada ketika itu sedang menunggang basikal bersama suaminya untuk ke rumah ibu bapanya.

Dalam pada itu, saksi di tempat kejadian mendakwa bahawa suami m4ngsa cuba untuk mengelak dari sebuah kereta yang menuju ke arah bertentangan, namun hilang kawalan sebelum bertembµng dengan sebuah lori yang dipandu laju.

Lebih memilµkan lagi apabila m4ngsa telah dihemp4p oleh lori berkenaan dan melahirkan bayi ketika sedang naz4k di tempat kem4langan.

Sementara itu, Ketua Jabatan Pediatrik di Kolej Perubatan Firozabad, Dr LK Gupta mengatakan bahawa bayi terbabit tidak berada dalam keadaan ba4aya kerana dia dilahirkan pramatang serta kelihatan sedikit kecil.

Tali pusatnya mengalami sedikit masalah dan terdapat kecederaan kecil pada pusatnya disebabkan kem4langan itu. Dia hanya memerlukan rawatan perubatan.

Ujarnya, melihat kepada foto kem4langan, sebahagian besar badan si ibu telah dihemp4p, jadi memang satu keajaiban bila bayi itu selamat.

Sumber Daily Star

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Pihak Nasihat Ustaz tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Dihárámkan ‘copy’ tanpa meletakkan kredit.