‘Road to’ RM100 juta, Mat Kilau kini cecah RM80 juta – Ustaz Dedah Amalan Syamsul Yusof Yang Dimurahkan Rezeki

Pendakwah mendedahkan amalan pengarah, Syamsul Yusof dimurahkan rezeki.

Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan adalah filem yang diilhamkan dari tokoh epik sejarah, Mat Kilau yang telah berjµang menentang penj4jah Brit1sh di Pahang sebelum kemerdekaan itu.

Mat Kilau telah ditayangkan di pawagam seluruh tanah air bermula 23 Jun 2022 kini muncul sebagai filem tempatan yang mencatat kµtipan tertinggi.

Pendakwah dan pensyarah kanan, Prof Madya Datuk Dr Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim memberikan ucapan tahniah atas pencapaian Syamsul.

Dalam pada itu, beliau turut berkongsi keperibadian pengarah muda itu kepada umum.

“Tahniah Syamsul Yusof. Munafik 1 RM19.04 juta (hantµ tutup aurat), Munafik 2 RM48 juta (hantµ tutup aurat) dan Mat Kilau : RM71 juta setakat 11 Julai 2022.

“Buktinya, lakonan yang ‘sɛksi’ dan ‘sɛksa’ tidak menjamin kejayaan sebuah filem atau drama. Jadi buat apa hendak buka aurat?

“Kita yang rµgi sebab dapat d0sa kemudian filem pun tidak meletµp sebab mak bapak tidak nak bagi anak-anak tengok filem yang mer0sakkan m0ral anak-anak.

“Filem hebat akan terhasil daripada sebuah kajian yang hebat. Tidak rµgi melabur untuk kajian. Ketiga-tiga filem di atas semuanya hasil kajian yang dilaburkan oleh Syamsul Yusof,” dedahnya.

Selain itu, Dr Mohd Izhar Ariff turut mendedahkan amalan yang dilakukan Syamsul.

“Syamsul dikenali sebagai seorang penerbit yang menjaga solat. Maka tidak pelik Allah murahkan rezekinya.

“Namun sebagai manusia beliau tetap diuji kerana itu fitrah seorang hamba. Ustaz doakan masalah yang menimpa dipermudah Insya-Allah dari Tanah Suci ini,” titipnya.

Filem epik itu sedang ditayangkan di pawagam ketika ini. Ia dibintangi nama-nama besar seperti Datuk Adi Putra sebagai Mat Kilau dan Beto Kusyairy sebagai Wahid manakala aktor Fattah Amin memegang watak Awang.

Mat Kilau turut membariskan pelakon hebat seperti Datuk Jalaludin Hassan, Ellie Suriaty, Johan Asa’ri, Mubarak Majid dan Wan Hanafi Su.

Sumber Faceb00k Dr Mohd Izhar Ariff

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Pihak Nasihat Ustaz tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Dihárámkan ‘copy’ tanpa meletakkan kredit.