“Perempuan kalau lelaki cakap lembut, ambil berat sikit, mulalah perasan” – Isteri Titip Pesanan, Ini Reaksi Adam Corrie

Kunci bahagia sesebuah rumah tangga adalah apabila suami isteri saling mempercayai antara satu sama lain, selalu mengambil berat dan tidak menyembµnyikan sesuatu daripada pasangan.

Isu seperti rumah tangga berantakan, pasangan curang dan pelbagai masalah berkaitan hubµngan suami isteri sepatutnya tidak perlu dihebahkan di dada akhbar mahupun dimuat naik ke media sos!al.

Baru-baru ini, isteri kepada pelakon aksi terkenal, Adam Corrie telah memberi pesanan yang ‘deep’ untuk suaminya dan sesuai untuk dijadikan rujukan untuk kita semua.

Fazema Mohd Fuad atau mesra dipanggil Fazi antara lain meminta suaminya tidak melayan jika didatangi rakan, mahupun peminat wanita yang ingin berk0ngsi masalah dengan lelaki kesayangan beliau.

“Isteri selalu pesan kepada saya, kalau ada anak gadis, wanita bujang, janda ataupun isteri orang yang suka bercerita masalah cinta ke atau rumah tangga, eIakkan melayan sangat. Tak kisahlah peminat ke, ataupun rakan. Takµt mereka salah faham, ingat kita suka kepada mereka.

“Isteri saya juga berkata, perempuan ini kalau lelaki cakap lembut, ambil berat sikit, mulalah perasan.

“Bukan semua, tetapi segelintir sahaja. Jadi, takut terken“ Banyak kali berlaku, saya ada tolong selesaikan masalah putµs cinta, ada yang minta tolong bagi duit susu anak, mahu tµmpang di rumah dan macam-macam isu lagi.

“Akhirnya, individu tersebut jadi st4lker. Mesej yang pelik-pelik dan menakutkan. Jadi, saya terpaksa ambil tindakan dengan membuat laporan p0lis.

“Sebab itu, jika ada wanita yang mahu bergambar berdua, saya cuba elakkan. Bukan sombong, takµt jadi f!tnah. Saya selalu ajak isteri untuk mengambil gambar bersama,” ujar bapa kepada Adam Fateh Lee ini lagi.

Ujar selebriti itu lagi, jika mana-mana wanita yang mahu berkongsi masalah, sebaiknya pilih saluran yang betul.a yang segelintir nanti jadi parah,” kongsi Adam Corrie tentang mesej yang disampaikan Fazi kepadanya melalui laman FB beliau baru-baru ini.

Adam turut mengakui, dirinya pernah menghulurkan bantuan apabila ada pihak yang meminta berbuat demikian. Begitupun, timbul masalah lain pula sehingga terpaksa mendapatkan bantuan daripada pihak p0lis.

“Kita hidup biar berpada-pada. Jika ada masalah, cari tempat yang betul untuk mengadµ. Jangan mencari artis atau orang yang berlainan jantina. Ini bah4ya.

“Sebaiknya, rujuk terlebih dahulu masalah tersebut kepada mereka yang lebih pakar. Itulah cara saya lakukan setiap kali ada yang menghampiri untuk meminta bantuan.

“Saya sendiri, hanya boleh mendengar sahaja dan bagi beberapa nasihat. Lebih-lebih memang tidak boleh,” ujar Adam sambil berkata syaitan sentiasa mencari ruang untuk mengajak manusia melakukan perkara yang tidak baik.

Adam dalam nada tegas juga meminta warga maya tidak menggunakan alasan kononnya lelaki boleh berkahwin hingga empat orang.

“Tidak kelakar jika ada yang k0men sebegini. Sila jaga adab apabila komen. Jaga hati semua orang,” tegasnya lagi.

Perkongsian Adam meraih perhatian ramai apabila rata-rata warga maya menyok0ng apa yang disampaikan oleh Fazi kepada suaminya itu.

Bahkan, ada yang memuji sikap lelaki itu yang berusaha ambil berat dan menjaga keharmonian rumah tangga untuk terus kekal bahagia selamanya.

Sekadar info, Adam Corrie Lee Abdullah (lahir Lee Choon Koi, 11 November 1968) merupakan seorang pelakon lelaki Malaysia. Beliau menggunakan nama Adam Corrie selepas memeluk Islam.

Sebelum memeluk Islam beliau menggunakan nama Corrie Lee. Manakala sebelum terlibat dengan bidang lakonan, nama Frankie Lee digunakan ketika aktif sebagai pereka tari dan penari profesional.

Beliau dilahirkan dalam keluarga berbangsa Cina yang asalnya beragama Bµddha di Pulau Pinang. Merupakan seorang anak tentera, beliau fasih berbahasa Kantonis, Hokkien, Inggeris dan Melayu dengan baik sekali.

Sumber FB Adam Corrie

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Pihak Nasihat Ustaz tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sertai kami di Mutiara Kata Islamik, sama-sama kita mencari dan berkongsi ilmu… InsyaAllah bermanfaat di sana…Terima Kasih.

Sila Klik Di Sini

Diharamkan ‘copy’ tanpa meletakkan kredit.