Awas! Lipas Terbang, Kupu-Kupu Antara Haiwan Kiriman Sih!r Peng4sih Yang Singgah Di Rumah Jadi ‘CCTV’

Sih1r pengasih boleh jadi bertujuan agar individu yang disih1r mengasihi seseorang sama ada tukang sih1r sendiri atau orang yang mengupahnya.

Dalam kalangan masyarakat Melayu, ia juga popular dipanggil ilmu guna-guna.

Halaman Facebook, Petua Ibu mendakwa, terdapat beberapa serangga akan singgah di rumah dan menjadi ‘CCTV’ tukang sih1r untuk melihat sejauh manakah perkembangan sih1r yang mereka hantar kepada m4ngsa.

“Awasi jika ada serangga ini masuk ke dalam rumah pada waktu senja, malam atau tengah malam. Biasanya mereka akan melekat atas siling betul betul atas kepala kita, macam tenung kita saja..

“Antaranya kupu kupu, belalang, belalang pelɛsit, lipas terbang, lalat, semut (tiba-tiba ada seekor saja), pepatung.

“Menurut j1n mer4suk anak..itulah CCTV penyihir Kita. Nak tahu apa yang kita buat atau perkembangan sih1r mereka,” katanya.

Menurutnya, bagi mengelak terkena sih1r pengasih, seseorang itu perlu menangkapnya dan meletakkan ke dalam botol ataupun bekas tertutup.

“Langkah… kɛjar… pukul… dan tangkap letak dalam botol atau bekas tertutup. Goncang dan biar lɛmas… nanti yang upah sihir pun lemas..Insya-Allah,” katanya.

Mengulas dakwaan itu, pendakwah bebas, Ustaz Abd Rahman Tajudin yang merupakan Felo ISSI (Islamic & Strategic Studies Institute) berkata, sememangnya terdapat sihir yang boleh dihantar melalui haiwan-haiwan itu.

“Ya ada kebenaran juga. Sebab sih1r dihantar boleh melalui haiwan-haiwan seperti pepatung dan kupu-kupu.

“Cara h4pusnya memang dgn menangkap haiwan tersebut. Kaedahnya pelbagai ada yang terus bunvh dan ada yang disimpan di botol, botol itu kemudiannya akan ditanam,” katanya.

Menurutnya, pada zaman Nabi Muhammad SAW, terdapat tukang sih1r membuat patung berupa Nabi SAW daripada lilin, lalu ditik4m dengan sebelas bilah jarum dan disimpul dengan sebelas ikatan.

Maka dicampakkan ke dalam telaga keluarga Zarwan di mana telaga Nabi SAW selalu mandi dan setelah Nabi Muhammad SAW mandi di telaga tersebut, ditakdirkan, Baginda terkena sih1r selama 40 hari.

“Ilmu s4ntau ini kekal dan diamalkan sehingga sekarang iaitu dikategorikan dengan santau dengan cara ditanam.

“Pengunaan apa-apa bahan dari badan kita yang dibuat santau sangatlah keras dan mendalam kesannya.

“Sebab tu kalau rambut atau kuku kita jangan buang bersep4h atau merata-rata t4kut-t4kut diambil oleh orang yang nak sih1rkan kita,” katanya.

Sumber Majoriti.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Pihak Nasihat Ustaz tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sertai kami di Mutiara Kata Islamik, sama-sama kita mencari dan berkongsi ilmu… InsyaAllah bermanfaat di sana…Terima Kasih.

Sila Klik Di Sini