278 Janin Bayi Disµmbat Di Dalam 4 Tong & Dibµang Ke Dalam Hutan – Ini Kes Mengejµtkan Ramai Pihak

Amat mengejµtkan! Bukan satu, tetapi 278 janin bayi ditemui disµmbat di dalam tong sebelum dibµang ke dalam hutan terpencil di Rµsia.

Penemuan tersebut dib0ngkarkan seorang pemuda yang sedang mencari kayu api di kawasan hutan yang terletak kira-kira 70 kilometer dari bandar Yekaterinburg.

Lapor DailyStar, lelaki tersebut merupakan seorang nelayan dan beliau langsung tidak menyangka tong biru yang ditemui berselerak di kawasan semak rupa-rupanya bekas penyimpanan j4nin bayi.

Pada mulanya, saksi mahu membawa pulang tong biru itu, tetapi beliau terper4njat besar melihat isi di dalam yang menakµtkan.

Masakan tidak, tong berkenaan disµmbat dengan ratusan janin yang sudah diawet dengan cecair formalin.

Kejadian berkenaan telah dilaporkan kepada pihak berkuasa tempatan dan siasatan secara besar-besaran dijalankan bagi mencari dalang di sebalik perbuatan dµrjana itu.

KEKAL M1STERI

Memetik DailyStar lagi, berdasarkan soal si4sat, polis dimaklumkan oleh pihak hospital bahawa tong berkenaan merupakan sisa bi0perubatan.

Namun, istilah ‘bi0perubatan’ yang dimaksudkan mereka (pihak hospital) adalah merujuk kepada semua janin yang diawet.

Ketika pemeriksaan dilakukan di tempat kejadian, pihak berkuasa terkejµt apabila salah sebuah tong yang terbuka secara tidak sengaja menampakkan sejumlah janin dalam keadaan yang cukup menyedihkan.

Hasil siasatan terperinci menyaksikan, insiden memilµkan tersebut berpunca daripada tindakan sebuah syarikat yang diberi tanggungjawab untuk kerja-kerja pembµangan s1sa bi0perubatan, tetapi tidak menjalankan tugas seperti sepatutnya.

Mudah kata, pihak berkenaan mengambil jalan mudah untuk menghapµskan s1sa ke dalam hutan dengan kos lebih murah (iaitu dengan mengawetkan janin).

Meskipun kejadian tersebut berlaku pada 24 Julai 2012, namun selepas satu dekad, m1steri janin yang terlalu banyak ‘disembunyikan’ di dalam empat tong yang ditemui masih belum terµngkai.

Adakah terdapat s1ndiket tertentu atau kemungkinan mereka mengambil jalan pintas untuk mengelak menyemadikan j4nin, kesemua faktor yang dikatakan itu tidak dapat dipastikan lagi.

Sehingga ke saat ini, tiada sebarang tindakan atau hukµman dikenakan kepada individu atau syarikat yang terlibat dalam kejadian tersebut.

Kita di Malaysia, jumpa satu may4t bayi pun sudah bikin hati merinding bukan kepalang, inikan pula beratus-ratus janin bergelimp4ngan.

Harap-harap kes yang d4hsyat seumpama itu tidak berlaku di Malaysia ya? Kalau cerita bab bayi atau kanak-kanak, bukan setakat penulis saja, pasti ramai yang mudah tersentuh.

Sumber Daily Star

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Pihak Nasihat Ustaz tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Dihárámkan ‘copy’ tanpa meletakkan kredit.